Zakelijk

APK keuring benzine auto

Plan uw APK - Euromaster

Wat zijn de APK keuringsregels voor auto’s met een benzine- of elektromotor? Vier jaar nadat uw auto voor de eerste keer op de weg is toegelaten, is de APK keuring voor het eerst verplicht. Vanaf dat moment geldt dat uw auto eens per twee jaar APK gekeurd moet worden. Na acht jaar is de APK keuring voor benzineauto’s en elektrische auto ieder jaar verplicht.

Voorkom een boete voor een verlopen APK

Na de laatste APK keuring kunt u één of twee jaar rijden, afhankelijk van de leeftijd van uw auto. Is uw auto ouder dan vier jaar, dan moet hij om de twee jaar voor een APK keuring deze regel is van toepassing op auto’s die na 2006 zijn afgeleverd.  Is uw auto acht jaar of ouder, dan geldt de APK keuringsplicht ieder jaar. De RDW stuurt twee maanden voor de APK vervaldatum een herinneringsbericht. Houd u aan de toegestane termijn. Rijden als uw APK verlopen is, komt u op een flinke boete te staan.

Kan ik uitstel aanvragen voor de APK?

Uitstel aanvragen voor de APK is niet mogelijk. Denkt u voor de APK-vervaldatum meer tijd nodig te hebben om uw voertuig in orde te maken? Dan kunt u bij de RDW de geldigheid van uw kentekenbewijs laten schorsen. Na een schorsing mag de auto zich niet meer op de openbare weg vertonen. Wordt uw auto APK afgekeurd en heeft u langere tijd nodig voor de herstelwerkzaamheden, dan kunt u eveneens gebruikmaken van de mogelijkheid tot schorsen.

Hoe zit het met de kosten van een APK keuring?

De kosten van een APK voor een benzine auto verschillen per garage/autobedrijf. U vindt onze APK benzine tarieven in de Euromaster Webwinkel, waar u desgewenst meteen een afspraak voor uw APK keuring kunt vastleggen. Uw auto wordt door een RDW-erkende en ervaren APK-Keurmeester nagelopen op alle vitale onderdelen. Van de APK goedkeuring wordt automatisch melding gemaakt. Daarna kunt u weer veilig de weg op. De APK keuring is geen onderhoudsbeurt! Een Euromaster monteur kan u op adviespunten of onderhoudspunten wijzen.

Plan uw APK - Euromaster