Zakelijk

APK keuring - Laat uw auto tijdig keuren

Plan uw APK keuring online - Euromaster

 

 

Plan uw APK diesel keuring online - Euromaster

 

 

APK keuring - Euromaster

APK keuringen in vertrouwde handen bij Euromaster. Daar staan onze ervaren APK keurmeesters en RDW erkenning garant voor. Euromaster voert meerdere APK keuringen per jaar uit. Met Euromaster als uw APK keuringsstation weet u snel waar u aan toe bent en krijgt u een deskundige controle op veiligheid en milieueisen. Euromaster onderscheidt twee APK keuringen: één voor auto’s die op benzine rijden en één voor auto’s die op diesel rijden. Bij een APK diesel keuring is een roetmeting inbegrepen. Om het u gemakkelijk te maken, kunt u uw afspraak voor een APK keuring online plannen.


 

 


Waarom een APK keuring?

De verplichting van de APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) geldt in heel Europa. Overheden willen hiermee de veiligheid vergroten en de druk van uitlaatgassen op het milieu verkleinen. Alle voorzieningen aan uw auto die essentieel zijn voor uw veiligheid worden gecheckt. Ook uw registratie wordt gecontroleerd. Voor diesel auto’s is bovendien de roetmeting verplicht.

Wanneer moet ik een APK keuring laten uitvoeren?

Hoe vaak u een APK keuring moet laten uitvoeren, hangt af van de leeftijd en brandstofklasse van uw auto. Auto’s met een benzine- of elektromotor die na 2005 in omloop zijn gebracht, moeten na 4 jaar voor de eerste keer APK gekeurd worden. Daarna geldt: 2 keer na 2 jaar en vervolgens elk jaar. Voor gas en diesel geldt: de eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar. Voor auto’s van voor 1 januari 2005 geldt voor alle brandstoffen: de eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar. Voertuigen die ouder zijn dan 30 jaar moeten eens per 2 jaar voor de APK worden gekeurd. Auto’s van voor 1960 zijn vrijgesteld van de APK keuringsplicht, omgeacht de brandstof.

Waar moet een APK keuring plaatsvinden?

Voor de APK keuring bent u aangewezen op een RDW erkend keuringsstation.Euromaster is RDW erkend en werkt uitsluitend met ervaren APK keurmeesters. U vindt de vestigingen van Euromaster overal in Nederland.

Waar kijkt de APK Keurmeester naar?

De erkende Euromaster APK Keurmeester onderwerpt uw auto aan een uitgebreide inspectie. U bent hiertoe wettelijk verplicht, maar het is ook in uw eigen belang. Uw veiligheid is ermee gemoeid. Uw wielen, banden en remmen worden gecontroleerd, uw stuurinrichting wordt getest, de carrosserie wordt nagelopen op zwakke plekken, verlichting, wielophanging, spiegels en claxon worden gecheckt. Ook kijkt de APK Keurmeester naar de uitlaat, de vergrendeling, de autogordels en de kwaliteit van uw voorruit. Uiteraard wordt ook de registratie van uw auto gecontroleerd. Is de uitslag positief, dan kunt u afhankelijk van het bouwjaar van uw auto weer één of twee jaar veilig op weg.

Wat gebeurt er als de APK keuring een negatieve uitkomst heeft?

Bij elke APK keuring hoort een keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als afkeuring. Het keuringsrapport vermeldt reparatiepunten en afkeurpunten. Bij een eventuele afkeuring heeft u twee maanden de tijd om de mankementen te verhelpen en uw auto voor een herkeuring aan te bieden. In die tijd mag u niet de weg op met uw auto, met uitzondering van de rit van het APK keuringsstation naar het reparatiebedrijf. Uw keuringsrapport vermeldt ook adviespunten. Dit zijn punten die binnen een redelijke termijn om aandacht vragen.

Hoe strikt is de verplichte keuringsdatum?

Voor elke auto die op uw naam staat, ontvangt u van de RDW automatisch een APK keuringsherinnering. Hierop vindt u de datum waarop uw auto uiterlijk gekeurd moet zijn. Overschrijdt u deze datum, dan mag u de weg niet meer op. Doet u dat toch, dan riskeert u een boete die flink kan oplopen. U mag twee maanden van te voren een keuring inplannen. De uiterste vervaldatum van uw APK keuring blijft namelijk bestaan. De keuringsverval datum blijft ongewijzigd ongeacht of u 2 maanden van te voren een APK plant.

RDW steekproef

APK keuringen nemen gemiddeld 45 minuten tot een uur in beslag. Het kan gebeuren dat uw auto er door de RDW wordt uitgepikt voor een steekproef. U bent verplicht daar aan mee te werken.

De steekproef is bedoeld om de APK keuringen in Nederland te controleren en op hoog niveau te houden. Een steekproef op uw APK keuring kan ongeveer 2 uur duren. Het verdient aanbeveling om een afspraak te maken.

Afspraak maken voor een APK keuring

U kunt uw APK keurings afspraak gemakkelijk online maken. U kiest een gewenst tijdstip en de afspraak is gemaakt op een euromaster garage naar keuze. De RDW erkende keurmeester van Euromaster staat garant voor een deskundige keuring.

Plan uw APK keuring online - Euromaster

 

 

Plan uw APK diesel keuring online - Euromaster