Zakelijk

APK keuring - Laat uw auto tijdig keuren

Beoordelingen van onze klanten voor onze APK service :

Lees alle beoordelingen  

Plan uw APK - Euromaster

APK keuring - Euromaster

APK keuringen in vertrouwde handen bij Euromaster. Daar staan onze ervaren APK keurmeesters en RDW erkenning garant voor. Euromaster voert meerdere APK keuringen per jaar uit. Met Euromaster als uw APK keuringsstation weet u snel waar u aan toe bent en krijgt u een deskundige controle op veiligheid en milieueisen. Euromaster onderscheidt twee APK keuringen: één voor auto’s die op benzine rijden en één voor auto’s die op diesel rijden. Bij een APK diesel keuring is een roetmeting inbegrepen. Om het u gemakkelijk te maken, kunt u uw afspraak voor een APK keuring online plannen.


 

 

Waarom een APK keuring?

De verplichting van de APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) geldt in heel Europa. Overheden willen hiermee de veiligheid vergroten en de druk van uitlaatgassen op het milieu verkleinen. Alle voorzieningen aan uw auto die essentieel zijn voor uw veiligheid worden gecheckt. Ook uw registratie wordt gecontroleerd. Voor diesel auto’s is bovendien de roetmeting verplicht.

Waar kijkt de APK Keurmeester naar?

Voor de APK keuring bent u aangewezen op een RDW erkend keuringsstation. Euromaster is RDW erkend en werkt uitsluitend met ervaren APK keurmeesters. U vindt de vestigingen van Euromaster overal in Nederland.

De erkende Euromaster APK Keurmeester onderwerpt uw auto aan een uitgebreide inspectie. U bent hiertoe wettelijk verplicht, maar het is ook in uw eigen belang. Uw veiligheid is ermee gemoeid. Uw wielen, banden en remmen worden gecontroleerd, uw stuurinrichting wordt getest, de carrosserie wordt nagelopen op zwakke plekken, verlichting, wielophanging, spiegels en claxon worden gecheckt. Ook kijkt de APK Keurmeester naar de uitlaat, de vergrendeling, de autogordels en de kwaliteit van uw voorruit. Uiteraard wordt ook de registratie van uw auto gecontroleerd. Is de uitslag positief, dan kunt u afhankelijk van het bouwjaar van uw auto weer één of twee jaar veilig op weg.

RDW steekproef 

APK keuringen nemen gemiddeld 45 minuten tot een uur in beslag. Het kan gebeuren dat uw auto er door de RDW wordt uitgepikt voor een steekproef. U bent verplicht daar aan mee te werken. De steekproef is bedoeld om de APK keuringen in Nederland te controleren en op hoog niveau te houden. Een steekproef op uw APK keuring kan ongeveer 2 uur duren. Het verdient aanbeveling om een afspraak te maken. 

Afspraak maken voor een APK keuring

U kunt uw APK keurings afspraak gemakkelijk online maken. U kiest een gewenst tijdstip en de afspraak is gemaakt bij een Euromaster garage naar keuze. De RDW erkende keurmeester van Euromaster staat garant voor een deskundige keuring.

Plan uw APK - Euromaster