Zakelijk

APK afkeuring

Plan uw APK - Euromaster

APK afkeuring

Tijdens de verplichte APK keuring wordt uw auto op alle vitale punten nagelopen. Bij elke APK keuring hoort een keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als afkeuring. Het keuringsrapport vermeldt reparatiepunten en afkeurpunten. Uit deze inspectie kunnen altijd onvolkomenheden naar voren komen. Uw auto wordt dan APK afgekeurd. Dat is geen reden tot paniek. Euromaster kan de reparaties voor u uitvoeren zodat uw auto alsnog APK goedgekeurd kan worden. De herkeuring is in dat geval gratis. Laat u de reparaties elders uitvoeren, of doet u dit misschien zelf, betaalt u voor de herkeuring het normale tarief.

 

 

                                 

Waar moet u bij een APK afkeuring rekening mee houden?

De APK keurmeester maakt altijd een rapport op. Oók als uw auto APK afgekeurd wordt. In het rapport staan de afkeur- en reparatiepunten vermeld. De afkeuring wordt aangemeld bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Bij een eventuele afkeuring heeft u twee maanden de tijd om de mankementen te verhelpen en uw auto voor een herkeuring aan te bieden. In die tijd mag u niet de weg op met uw auto, met uitzondering van de rit van het APK keuringsstation naar het reparatiebedrijf. Uw keuringsrapport vermeldt ook adviespunten. Dit zijn punten die binnen een redelijke termijn om aandacht vragen.APK keuring vervroegen?

Mocht u vooraf al rekening houden met een APK afkeuring, dan kan het een idee zijn om uw auto twee maanden eerder dan de vervaldatum van de lopende APK ter keuring aan te bieden. Dan blijft u toch nog even mobiel.

Plan uw APK - Euromaster